Co máme jíst nejvíce:
Potraviny s velkou převahou zásaditých látek:

Nepasterizované mléko, sója, fazole, zeleninové vývary, zeleninové šťávy, plodová zelenina, listová zelenina, hlávkový salát, okurka, hlíznatá zelenina, kořenová zelenina, endivie, česnek, pórek, některé cibule, čerstvý hrášek, červené brambory, lišky jedlé, křemenáče, jogurt, kefíry neochucené,mletý kokos, mák, kvasnice, bílý pepř, nové koření, kvašené zelí, syrový špenát, žlutá rajčata, čerstvě utržená červená rajčata, řeřicha, žitný chléb, knekebrot


Potraviny s mírnou převahou zásaditých látek:

Podmáslí, kyselé mléko, plnotučné mléko, sušené ovoce, šípková povidla, hlávkové zelí, datlový sirup, celozrnná sójová mouka, černý chléb, pšeničné klíčky


Zásadotvorné čerstvé ovoce:

Broskve, meruňky, bobulovité ovoce, červené třešně, růžové grepy, hroznové víno, zralé citróny, mango, kiwi, melouny

 

 

Co nežrat a maximálně omezit

 

 

Potraviny s velkým obsahem kyselin:

Sýry všechny, mléko, máslo, sádlo, maso, vejce, kakao, bílá mouka a výrobky z ní, káva, bílý cukr, sůl, ocet, limonády, džusy, zavařeniny, čočka, hlávkové zelí, květák, brokolice, ledový salát, červená rajčata, vařený špenát, vodnice, houby

 

 

Na webu najdete další seznamy co reaguje kysele a co zásaditě.

Stačí přes vyhledávač zadat a můžete vybírat

 

ZPĚT na

Hlavní stránku